Nieuws

Laatste voorbereidingen Sint Vitus Passie in volle gang

De tweede informatiedag over de Sint Vitus Passie in de terpboerderij van Wetsens zit erop. Wetsenaren hebben zich laten informeren, de organisatie vertelde over alles wat met de Sint Vitus Passie te maken heeft en vrijwilligers hebben zich onder laten dompelen in de Sint Vitus-sfeer. En ook journaliste Gretha Pama van het NRC was van de partij. Zij schrijft voor haar krant over de verbinding waar de Sint Vitus Passie voor staat.

De handen worden in Wetsens en omstreken voorzichtig klam. Wat begon als een wild idee van componist en dirigent Anne de Bruijn, wordt al over een paar weken werkelijkheid. De muziek en het stuk staan, maar voor de eerste uitvoering op 18 mei moet er nog genoeg gebeuren. De tweede informatiedag van afgelopen zaterdag (21 april) was een goed moment om te informeren over de Sint Vitus Passie, maar vooral om alle betrokkenen sfeer te laten proeven van de Vitus Passie – en natuurlijk om de handen uit de mouwen te steken. De Sint Vitus Passie krijgt steeds meer vorm.

Intussen zijn de voorbereidingen op de eerste voorstelling in volle gang en zijn er al vier uitvoeringen uitverkocht. Alleen de voorstellingen van zondag 20 mei, maandag 21 mei en zondag 27 mei zijn nog niet uitverkocht. Wees er dus snel bij als je nog kaarten wil bestellen, dan kan via de bestelpagina op deze website.

Foto’s tweede informatiedag Sint Vitus Passie